Alap kínai kaja









Tudom,hogy a finom kínai vacsoráinkat nem eszerint szoktuk elkészíteni, de itt most nem írhatok különféle szószokról, satöbbi.
Úgyhogy  marad a kollégista verzió:
Nyilván nem wokban, hanem


Serpenyőben megforrósítunk egy pici olajat, rádobjuk a vékony csíkokra vágott csirkemellet, aztán a zöldségeket kedved szerint, és pirítjuk őket együtt. Ajánlott zöldségek például: Kínai kel, sárgarépa meghámozva, vékony csíkokra vágva, hagyma karikára vágva, stb. Ha szereted az úgynevezett fafül gombát, azt a főzés előtt két órával meleg vízbe kell áztatni. Csak kevés kell, mert megnő a térfogata. Még alapvető zöldség a GYÖMBÉR, amit meg kell tisztítani, és belereszelni az ételbe. És természetesen elmaradhatatlan egy-két gerezd fokhagyma.
Ha mindezt pirítgattad, többször átfortgattad, akkor öntsd fel a karácsonyra kapott szójaaszósszal, és főzd addig, amíg a husi megpuhul.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bolognai spaghetti

Paprikás krumpli

Túrógombóc