Bundáskenyér
Ez a lehető legbézikebb koleszkaja, egy óvodás is el tudja készíteni.
A felszeletelt kenyereket áztasd megsózott, felvert tojásba úgy, hogy kicsit megszottyosodjon a belseje, de azért ne ázzon nagyon szét a kenyér. Kevés, de jó forró olajon süsd ki mindkét oldalán hirtelen, szedd ki, és tedd papírtörlőre (szalvétára, papírzsepire, stb, az adott kolesz-körülményeknek megfelelően :)). Ha épp telik sajtra, szórd meg reszelt sajttal, és hajszálvékonyra szeletelt fokhagyma gerezdekkel.
Megjegyzés: Ha kisebb darabokra vágod a kenyeret a bundázás előtt, akkor több ropogós felület képződik a sütés közben.
A felszeletelt kenyereket áztasd megsózott, felvert tojásba úgy, hogy kicsit megszottyosodjon a belseje, de azért ne ázzon nagyon szét a kenyér. Kevés, de jó forró olajon süsd ki mindkét oldalán hirtelen, szedd ki, és tedd papírtörlőre (szalvétára, papírzsepire, stb, az adott kolesz-körülményeknek megfelelően :)). Ha épp telik sajtra, szórd meg reszelt sajttal, és hajszálvékonyra szeletelt fokhagyma gerezdekkel.
Megjegyzés: Ha kisebb darabokra vágod a kenyeret a bundázás előtt, akkor több ropogós felület képződik a sütés közben.