Avagy Pityókókatokány, ahogy a Művelt Erdélyi mondaná... :) Arra az esetre van itt ez az alap isteni magyar étel, ha a külföldi vendéghallgatókat kellene elkápráztatni.... Meg egyébként is! ! :) Ebből kicsit nem érdemes készíteni, az alap egy kiló krumpli (kevés ám az!), szóval: Kevés kolozsvári szalonnát kockázz föl, süsd ki a zsírját. Két szál jóféle füstölt kolbászt karikázz fel, annak is süsd ki a zsírját. Ha kisült, vedd ki a zsírból. (Megjegyzés: Kolllégista verzióban kolbász helyett virsli is oké, de nem annyira finom, mert kell a füstölt íz az ételbe.......) A visszamaradt zsíron piríts meg egy jó marék apróra vágott hagymát. Utána dobd hozzá az egy kiló megtisztított, felkockázott krumplit. Pirítsd pár percig forgatva, aztán szórd meg piros fűszerpaprikával. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, dobd vissza bele a füstölt húsárut, és főzd lassú lángon addig, amíg a krumpli megpuhul. Sózd meg, borsozd meg, és pici köményt is tegyél bele. Akkor tuti, amikor a krump...
Megjegyzések
Megjegyzés küldése